Het eGym puntensysteem!

De ranglijst vind je onder de menuoptie Fitnessteam. Daar kun je het behaalde aantal punten uit de training vergelijken met dat van je vrienden of de hele fitnessclub!

Behalve het puntenaantal wordt ook de activiteit weergegeven, dus hoeveel dagen je hebt getraind.

De ranglijst richt zich altijd alleen op de laatste 4 weken van je training.

Je kunt dus niet op je lauweren gaan rusten, want er wordt alleen gekeken naar wat je recentelijk hebt gedaan.

In de ranglijst zie je niet alle posities, maar alleen de mensen op de 10 plaatsen voor en de 10 plaatsen na jou. Zo neem je het altijd op tegen sporters met een vergelijkbaar prestatieniveau. Stap voor stap naar boven!

Je kunt alle sportieve activiteiten invoeren, of het nu de zumbales in de fitnessclub is of de fietsrit naar je werk. In onze oefeningenbibliotheek vind je alle soorten sporten, groepslessen en krachtoefeningen.

Toekenning van de punten

Cardio, groepslessen & sporten

De punten bij cardiotraining, groepslessen (zoals pilates, steps en zumba) en bij andere sporten (zoals voetbal, squash en joggen) zijn gebaseerd op de lengte van het onderdeel en de gemiddelde intensiteit van de activiteit. Zo levert wandelen bijvoorbeeld beduidend minder punten per minuut op dan squash of voetbal.

Level 1 = 1 punt voor 3 minuten

Level 2 = 1 punt voor 2 minuten

Level 3 = 1 punt voor 1 minuut

Krachttraining

De punten voor krachttraining zijn enerzijds gebaseerd op het aantal sets en anderzijds op demoeilijkheidsgraad van de oefening. Er zijn 3 moeilijkheidsgraden (1-3).

De meeste oefeningen op de standaardkrachttoestellen, zoals de chest press, zijn minder intensief (level 1) dan oefeningen met vrije gewichten, zoals bankdrukken met korte halters (level 2), of complexe oefeningen met lichaamsgewicht, zoals push-ups met één arm (level 3).

Level 1 = 1 punt per set

Level 2 = 2 punten per set

Level 3 = 3 punten per set

eGym cirkel

De krachttraining in de eGym cirkel heeft zijn eigen indeling. Hier wordt gekeken naar de mate van inspanning van de gekozen methode.

Concentrisch & excentrisch = 1 punt per set

Adaptief & isokinetisch = 3 punten per set

Dus at zeggen de punten?

De punten laten zien hoeveel dagen je hebt getraind, hoeveel je op die dagen hebt getraind en hoe intensief de training was.

In de huidige vorm houdt het puntensysteem nog geen rekening met de belasting. Dat wil zeggen dat het verzette gewicht (aantal herhalingen x gewicht) op dit moment geen invloed heeft op het puntenaantal. In een latere versie wordt dit echter wel geïntegreerd.

Stort je in de strijd en have fun!

Je eCoach*


Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s