Het nieuwe trainingsdoel Reha Fit

De fitness- en gezondheidsmarkt is al jaren aan het boomen, maar hoe kan je deze groei optimaliseren in je eigen fitnessclub? Het sleutelelement daarbij is het aantrekken van nieuwe doelgroepen, die het trainen in een fitnessclub nog niet ontdekt hebben, en, uiteraard, het behoud van bestaande klanten. eGym stelt nu met “Reha Fit” zijn nieuwe, alweer zesde trainingsdoel voor haar volledig elektronische krachttoestellen voor, wat kansen schept voor deze enorme groeimarkt.

Dit nieuwe trainingsdoel richt zich voor namelijk op deelnemers die helemaal niet getraind zijn, of waarvan de huidige trainingsdoelen te intensief zijn. Ook klanten van fitnessclubs, die bijvoorbeeld na een blessure of wegens klachten, niet fit genoeg zijn om “gewoon” te trainen in de eGym-cirkel, kunnen genieten van Reha Fit, net zoals ouderen die op deze wijze voorzichtig kunnen trainen.

De specialisatie van eGym is de bliksemsnelle realisatie van nieuwe producten op basis van software zoals Reha Fit en deze producten passen op een ideale wijze in de begeleidingsprogramma’s. Op alle eGym-toestellen die nu in de fitnessclubs ingezet zijn, installeren we binnenkort ’s nachts de Reha Fit-updates. Zonder bijkomende inspanning of extra kosten voor de clubeigenaar creëren we zo telkens weer nieuwe uitdagingen om te trainen op de eGym-toestellen. Dit kan ook volledig worden afgestemd op bepaalde gebruikersgroepen, want het eGym-trainingsysteem biedt gerichte oplossingen, voor elk wat wils. Leden die met eGym trainen kunnen sneller en betrouwbaarder hun doelen bereiken. Dat heeft een positieve invloed op het verloop en zorgt ervoor dat zowel de trainer als de clubeigenaar succesvoller zijn!

Dankzij het Reha Fit-trainingsdoel laten deelnemers aan de Reha-cursussen zich op de trainingsvloer direct in de cirkel opnemen. Deze training is veilig en sluit elke vorm van overbelasting uit. Optimale documentatie en begeleiding zorgen bovendien voor een perfecte afstemming tussen de eGym Trainer-app en de nieuwe eGym Member-app.

Het nieuwe Reha Fit-trainingsdoel: Aangewende trainingsmethodes

  • Fase I, Mobilisering: Isokinetische training (verbetering van de beweeglijkheid, de eerste stap in de richting van het vrij zijn van pijn)
  • Fase II, activering: Isokinetische training (verhoging van de snelheid en van het aantal herhalingen, nog steeds met geringe    krachtinspanningen)
  • Fase III, opbouw resp. spierversterking Negatieve training (lichte gewichtstoename in de excentrische fase)
  • Fase IV, Verhoging van de intensiteit: Regelmatige training (van verhoging van het trainingsgewicht tot training van het uithoudingsvermogen)

Elke van deze vier fasen bestaat telkens uit zes trainingseenheden en lopen over een periode van ongeveer drie maanden.

“Het eGym Premium-programma Reha Fit is voornamelijk bedoeld voor die leden die na een kwetsuur veilig willen terugkeren naar hun trainingsprogramma. De isokinetische trainingsmethode spaart de gewrichten en beperkt op die manier het gevaar op letsels door overbelasting.”

Ilona Plankensteiner, een gediplomeerd sportwetenschapper, gespecialiseerd in revalidatie en preventie in het VITArea in Bad Heilbrunn

Clubeigenaren/trainers van fitnessclubs, opgelet: Test nu het nieuwe trainingsdoel Reha Fit live op een van de komende eGym-evenementen: Een eenvoudige e-mail aan sales@egym.de volstaat.


Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google+ Foto

Du kommentierst mit Deinem Google+-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s